top of page

Rouwbenadering

Voor nieuw talent, (freelance) voorgangers en moderatoren in spe, uitvaartwerkers en -teams, voor mensen uit de zorg die zich willen onderscheiden met rouwbenadering als toegevoegde meerwaarde.

ceremoniemeester-01.jpg
ceremoniemeester-02.jpg

Introductie

Hoewel er in de uitvaartsector de laatste jaren aardig wat werk is verzet rond rouwdetectie en -begeleiding, blijft op maatschappelijk vlak de perceptie vaak onveranderd. Families en nabestaanden zien de uitvaartwerker als aanspreekpunt bij uitvaarten, niet zozeer als rouwadviseur. Notie hebben van de vele vormen van rouw is, voor wie dagelijks in contact komt met families en nabestaanden, geen overbodige luxe. Zeker niet wanneer je weet dat bij complexe rouw of intens verdriet, weinig nabestaanden de stap durven te zetten naar professionele hulp.

Inhoud

Rouw herkennen, het bespreekbaar maken van eventuele nazorg, empathisch zijn en tegelijk jezelf leren begrenzen, zijn belangrijke competenties voor een optimale begeleiding bij afscheid. We leren je hoe je -zelfs onder hoge tijdsdruk en als eerste aanspreekpunt-, toch accuraat kan informeren en gepast doorverwijzen waar nodig. De verschillende rouwvormen worden nader bekeken en ook krijg je inzicht in het grote aanbod van hulpverleners. Boeiend, leerrijk en meteen te implementeren in de praktijk. Deze initiatie wordt gegeven door een professionele rouwcoach met ruime ervaring in de uitvaart.

Doel

Rouwbenadering als meerwaarde hanteer- en werkbaar maken voor uitvaartwerkers met een minimum aan beschikbare tijd.
Inzetten op het bewaken van de grenzen van de dienstverlener.

Doorlooptijd

1 dagdeel op maandagavond

Moeilijkheidsgraad

moeilijkheidsgraad-sterren-5.png

Vereisten

-

Data

23/5/2022, 18u-22u @ Schelle

Locatie

Op locatie of @StudioDNL

StudioDNL 

p/a Interescaut – DNL.Vlaanderen

Interescautlaan 100

2620 Schelle

Prijs

€ 195,-/pp

  • Preboarding?

  • Op de hoogte blijven van nieuwe data?

  • Inschrijven op de StudioDNL-nieuwsbrief?

  • Meer weten?

info@studiodnl.be 

+32 (0)486 987 899

bottom of page